24-11: Marine in Heeswijk?!

 
Het Historisch Festival Nederland wordt, zoals jullie weten, bij kasteel Heeswijk gehouden. Dit ligt een eindje landinwaarts, maar dat deert de groep “Onze Marine” niet!
 
“Onze Marine heeft als doel om het dagelijks leven van de Koninklijke Marine weer te geven in de periode vlak voor- en tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Onze hoofduitbeelding is de zeedienst, maar we zijn ook bezig met het samenbrengen van de uniformen van het Korps Mariniers en de Marineluchtvaartdienst. Doel is om een zo divers mogelijk beeld te geven van de uniformering binnen de K.M. en de verschillende operatiegebieden. We beelden dus zowel het Europese plaatje uit als ook dat van het toenmalige Nederlands-Indië. Alle uniformen en uitrustingstukken houden we zo historisch correct als mogelijk, daarvoor doen we veel onderzoek en proberen we onszelf steeds te verbeteren.
Tijdens het Historisch Festival zullen wij de K.M. uitbeelden in het toenmalige Nederlands-Indië van rond WO2, in samenwerking met de groepen: Xde bataljon K.N.I.L. en Binnenlands Bestuur.”