Activiteiten en entertainment

Vive les Gueux
Geniet tijdens het Historisch Festival Doorn op 9 en 10 juli van de opzwepende muziek van Vive les Gueux. Lekker opstandig tegen den Spaensche overheerscher!
Vive les Gueux is een enthousiaste groep mannen (en vrouw) die door middel van zang en spel een beeld schetst van het leven in het strijdgewoel van de 80-jarige oorlog

Muzikale Verhalen

Dit jaar voor het eerst op het Historisch Festival Doorn een artiestenarena. Naast de grotere demonstratie terreinen is er ook een ruimte voor kleinere, intiemere optredens. Zo treedt Muzikale Verhalen om 11:30 en 16:00 beiden dagen hier op.
Lang geleden, ergens in de middeleeuwen, was er eens een boom zo mooi dat er een dorp bij werd gebouwd. Elk seizoen zagen ze de boom veranderen, met geurige bloesems en sappige appels. Bertus, die net in het dorp is komen wonen, vindt het ook prachtig én, hij is dol op appelmoes! Jammer dat er bij hem thuis ook een bijenfamilie huist…
Op een dag, als hij appels wil plukken voor nieuwe appelmoes, doet hij een vreemde ontdekking: er hangen geen appels meer aan de boom! En wat hoort hij daar vlakbij? Het lijkt wel gehuil! Zou hij het mysterie van de bij-zondere boom kunnen oplossen?
een interactieve poppenvoorstelling met weinig woorden en veel muziek, voor kinderen vanaf 3 tot 100 jaar. Duur: 30 min.
Daarnaast loopt Emma de Troubadour met haar bolderkar rond met echte middeleeuwse instrumenten, zoals de draailier, rebec en rommelpot. Ze brengt historische liederen ten gehore en kinderen kunnen ook meespelen en dansen!