24-04: Ambachten in Heeswijk

’t Ambachts Ghylde laat verschillende Middeleeuws ambachten zien gedurende het Historisch Festival Nederland te Heeswijk op 13 & 14 juli!
 
“Bij deze verzameling van middeleeuwse ambachtslieden is eigenlijk altijd wel wat te doen. Of je nu zelf de handen uit de mouwen wilt steken of gewoon even wil toekijken hoe een ander iets creëert, het kan allebei!
 
Deze keer wordt het Ghylde vertegenwoordigd door Ralf en Patrick van Marskramer Selfgemaeckt en Iris en Annet van Wolspinnerij D’n Droad Kwait.
 
Ralf zal dit weekend druk in de weer zijn in onze keuken. Hij zal op houtvuur middeleeuws gaan koken voor onze groep. Maar tussendoor zal hij met behulp van zijn oventjes ook nog worst gaan roken en brood en koekjes bakken.
Bij Patrick kun je terecht voor 2 workshops: een kaars rollen van bijenwas en een workshop kruidenthee maken waarbij je zelf je kruidenmengmix mag samenstellen.
 
Bij Wolspinnerij D’n droad kwait kun je terecht voor 2 workshops: een buideltje naaldbinden of leren spinnen met de spintol. Ook hebben wij een kleine bibliotheek bij ons zodat je zelf even door de diverse boeken over schapenwol en het spinnen van wol kunt bladeren.”