Historische Markt

De eerste namen zullen hier binnenkort verschijnen!

Syndikaat A.M.Z. Fortress Books
Skapa  Zwaardenkoning Kolderieke Malien
Wonderdelen Artemis Fantasy Karin Ovinge
     
     

Syndikaat

Wij geven strips uit van Nederlands en Vlaams talent. Speciaal voor het middeleeuws festijn hebben wij een selectie van onze historische strips meegenomen, zoals De Bergenvaarders (14e eeuw, Hanze Deventer), Tijl, Meander (over de geschiedenis van Rheden) en Folchard, over de Vikinginvasies in Zeeland en Friesland.
Op zaterdag signeert Johan Neefjes, de tekenaar van Folchard. Natuurlijk nemen we nog veel meer mee, dus kom langs voor een album of een tekening.


A.M.Z

A.M.Z. (Ambachtelijke Messen Zutphen) maakt ambachtelijke messen die voornamelijk bestaan uit gerecycled materiaal. Hierdoor krijgen gebruikte sloop messing, zaagladen en duurzaam leer en hout een tweede leven. Om jouw mes origineel te maken gebruiken wij verschillende smeed, slijp, schuur en verf technieken. Daarnaast zorgt het           handgemaakte foedraal ervoor dat jij het mes veilig kunt meenemen en opbergen. De messen worden in verschillende soorten verkocht in alle afmetingen. Kom een keer langs bij de diverse middeleeuws festijnen in Nederland en bekijk de messen van dichtbij – Wie weet vind jij het ambachtelijk mes waar jij naar op zoek bent!


Fortress Books

Fortress Books is een boekhandel gespecialiseerd in militaire geschiedenis, met name 1e en 2e Wereldoorlog en Vestingbouw.


Skapa & de Kralenmaker

Tijd voor een nieuwe outfit? Bij Skapa ben je aan het goede adres. Naast (biologische) wollen en linnen garens vind je een groot assortiment aan hoogwaardige kwaliteit wol en fijn linnen bij uitstek geschikt om historische kleding mee te maken, denk daarbij aan IJzertijd tot late middeleeuwen. Of een fries petje? Weefkam? Naaldbind naalden? En inmiddels natuurlijk de bekende Vikingpoppen, dit jaar in 2 formaten. Kom gerust kijken. Er is ook altijd ruimte voor een praatje of advies bij Skapa, dus stel vooral je vragen. In Doorn wordt Skapa vergezeld door de Kralenmaker. De Kralenmaker, de naam zegt het natuurlijk al, maakt glazen kralen boven een leemoven op een zo authentiek mogelijke wijze. Hierbij wordt onder meer gebruikt gemaakt van diverse, specialistische ijzeren gereedschappen. Hij geeft op gepaste tijden demonstraties voor publiek en laat zien hoe dit ambacht in zijn werk ging en wat er allemaal bij komt kijken. De kralenmaker maakt replica’s of eigen vrije ontwerpen. Er wordt intussen veel verteld en vragen staan uiteraard vrij. 


De Zwaardenkoning

De Zwaardenkoning is al jaren een bekend gezicht op de festivals en beurzen met een zeer uitgebreid assortiment van wapens voor re-enactment, bushcraft en voor de sier.

Van zakmessen tot zwaarden, de Zwaardenkoning heeft het!

Naast de verkoop van de wapens geven ze op het festival gratis zwaardvechtlessen voor de bezoekers en ook organiseren ze ook kinderveldslagen.


Kolderieke Malien 

Kolderieke Maliën gebruikt de techniek van de middeleeuwse maliënkolders om prachtige sieraden van gekleurd aluminium te maken. Naast sieraden zijn er o.a. ook sleutelhangers, ringen, haarclips en knuffels met maliënkolders aan.  Daarnaast is er een kleine collectie sieraden van brons. Alles kan ter plekke op maat gemaakt worden en natuurlijk ook op bestelling.


Wonderdelen

Verwondering staat centraal bij mijn atelier en verwonderwinkel. Naast eigen gemaakte ‘upcycling-art’ verkoop ik verschillende andere zaken: prachtige bouwpakketten om zelf een werkend mechaniek te maken van hout (Ugears). Ook vind je diverse fantasy gerelateerde artikelen op de kraam: T-shirts en andere kleding, bekers, beeldjes en sieraden. Kortom: een wondere wereld je in te begeven!


Artemis Fantasy

Bij Artemis Fantasy verkopen wij zelfgemaakte historische en fantasy kostuums. Ook maken wij verschillende accessoires om je outfit helemaal compleet te maken. Wil je zelf je kostuum maken? Dan hebben wij veel verschillende materialen om zelf je creativiteit tot zijn recht te laten komen. Kortom; kom langs!


Karin Ovinge

Ik maak op het sjamanisme en hekserij gebaseerde krachtvoorwerpen. Je kunt dan denken aan krachtstokken, ratels, trommelstokken. Maar ook krachtige en prachtige sieraden, met de geheimen van de heksen. Ik maak reisaltaartjes, huisaltaartjes, heksenkisten, allerlei soorten gevulde flesjes. Hebbedingentjes zoals elfenbestekjes, elfenspiegeltjes, heksenbezempjes. Te veel om op te noemen.

In onze tuin in Purmerend staan veel kruiden en geneeskrachtige planten. Deze worden gedroogd en bewaard. Met deze kruiden geef ik een reading. Ik stem mij af op jouw energie en kies daarop 4 à 5 kruiden uit. Ik leg uit wat de kracht is van dit kruid en waarom ik deze voor je heb gekozen. Je krijgt de kruiden mee in een zakje. Deze kun je bij je dragen of onder je hoofdkussen leggen. De kracht van het kruid werkt in op je lichaam en geest.