27-05: Wederom 2 totaal verschillende groepen

Op deze mooie maandag kondigen we wederom 2 deelnemende groepen aan. Zij komen het Historisch Festival Nederland bij Kasteel Heeswijk op 13 & 14 juli versterken!
 
Compagnie van Cranenburgh
“De Compagnie van Cranenburgh stelt een groep huursoldaten voor uit de jaren zeventig van de 14e eeuw. Deze Compagnie verhuurt zich aan de verschillende strijdende facties die de Lage Landen kenden in deze periode. Vanwege de familiebanden tussen de Cranenburghs en de familie Van Wassenaer strijdt de Compagnie veelvuldig aan Hoekse zijde. Maar niet alleen de bekende factiestrijd van Hoeken en Kabeljauwen vormden een toneel voor de krijgskunsten van de Compagnie van Cranenburgh, ook hebben we ervaring opgedaan in de strijd tussen Heeckerens en Bronckhorsten in Gelre, Schieringers en Vetkopers in Friesland en de Brabantse successieoorlog.”
Frontsoldaten LHA
“Frontsoldaten LHA is opgericht in voorjaar 2021 door een groep jongvolwassenen met een passie en interesse in geschiedenis. Sinds haar oprichting is de vereniging gegroeid met meerdere werkgroepen en uitbeeldingen. Ondertussen bestaat de vereniging uit 5 werkgroepen en 39 leden met verschillende nationaliteiten. Zo is er de Dogfaces die hoofdzakelijk de 30th infanteriedivisie uitbeeldt. De Frontkaempfer44.45 die infanterie en pionieren uitbeeldt. De Frontovik44.55 zij beelden de 17th Rifle division uit. Vorwarts Osttruppen die de vrijwilligers van de Wehrmach van Oost-Europa uitbeelden. En als laatste Het Thuisfront44.45, zij beelden burgers van de jaren 40 uit.