15-05: Twee groepen erbij!

Nog minder dan 2 maanden totdat het evenement er is! We gaan de aankondigingen opschalen! Hierbij stellen we u 2 deelnemende groepen voor!
 
Tribe of the Ancestors
TotA slaat hun laat- mesolithische kampement op en neemt jou mee terug naar de jagers-verzamelaars. Want hoe werd er eigenlijk vuur gemaakt, huiden bewerkt, gekookt of gereedschappen gemaakt? TotA laat jullie d.m.v. uitleg, demonstraties en activiteiten zien hoe zij denken dat het er +-7000 jaar geleden uit gezien heeft.
Door de verscheidene activiteiten, wilt TotA je weer terugbrengen naar een rustiger tempo, in contact met jezelf, de natuur en onze voorouders. Het werken met je handen, het creëren en een duidelijke blik te geven op hoe dingen gemaakt en gedaan zijn door onze voorouders, is daarin ontzettend belangrijk. Ze hopen inzicht te geven aan jong en oud door zelf te laten ervaren hoeveel tijd en moeite er zit in het maken van materialen en het uitoefenen van ambachten.
Wees welkom om lekker uit te rusten op een hertenvel, flink aan de slag te gaan om vuur te maken, of gewoon een babbeltje te maken!
 
De Duitse Orde Gemerthe
De Duitse orde Gemert wil de geschiedenis van de Duitse (ook bekend als de Teutoonse) orde laten zien. Het kasteel van Gemert is ooit gebouwd door deze machtige groep kruisridders en zij hadden bezittingen door heel Europa. Veel van de kastelen die zij gebouwd hebben staan er nog.
Onze groep is vooral gericht op de 13e -eeuwse geschiedenis van de orde toen zij op kruistocht waren in de Baltische staten en het hoogtepunt van hun macht bereikten. Wij zijn vooral verhalenvertellers en willen graag met bezoekers praten over de geschiedenis aan de hand van onze uitrusting en de vele voorwerpen die in onze tent te bewonderen zijn. Ook zullen we verschillende keren op de dag een demonstratie geven van de wapens, bepantsering en tactieken die de ridder orde gebruikte op het slagveld.
Zelfs op een veld met andere ridders vallen de witte mantels met de zwarte kruizen van de Duitse orde altijd op. We zien u graag langskomen bij ons kampement!