Voertuigen

Tijdens het Historisch Festival Doorn op 9 en 10 juli 2022 op het landgoed Huis Doorn zal ook de Stichting Behoud Historisch Brandweermaterieel Doorn acte de presence geven.

Het doel van de stichting is de oude Opel Blitz brandweerwagen en andere oude brandblus-attributen van de voormalige gemeente Doorn zo goed mogelijk te bewaren en in stand te houden en iedereen hiermee kennis te laten maken.

Tijdens de dagen zal een keur aan materieel en materiaal te bezichtigen zijn.

Natuurlijk te beginnen met de brandweerauto (manschappen wagen). De auto is te bezichtigen en je kunt erop en erin klimmen. Omdat de wagen op het drukke terrein niet van zijn plaats mag, kunnen er helaas geen ritjes mee gemaakt worden.

Achteraan deze brandweerauto hoort de motorbrandspuit. Heb je ooit wel eens met een werkende brandspuit in je handen willen staan, dan heb je nu je kans, want er mag gespoten worden (uiteraard onder begeleiding en toezicht van de commandant).

Verder zal ook de ruim 100 jaar oude handspuit aanwezig zijn. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de restauratie van dit unieke object.

Tijdens de historische dagen kun je ook ervaren hoe het werken met deze handspuit ruim 100 jaar geleden in z’n werk ging.

Daarnaast is er een aantal historische uitrustingsstukken te zien.

Kortom: een leuke stand om zeker te bezoeken !!