Catering

Tijdens het evenement kunt u bij de volgende cateraars terecht voor een hapje en/of een drankje! 

 

Medieval Catering

Taverne “De Dolle Gans” 

In onze middeleeuwse tavernekraam kan men een verkoelend glaasje fris komen drinken. Ook koffie, thee en andere dranken worden door onze waarden en waardinnen geschonken. Door zijn knusse uitstraling vindt een ieder makkelijk zijn weg naar de taverne voor een lekker drankje of simpelweg een babbeltje met de waard en waardin.

The Frying Dutchman

Kom aan boord van onze woeste zeemanskraam The Frying Dutchman. Hier voorziet onze bemanning uw gasten in de lekkerste hamburgers van het hele terrein, een heerlijk portie knapperige Piratenpatat, sappige kippenpootjes of heerlijke maiskolven. Dus kom eens poolshoogte nemen bij het leukste schip aan wal!

Ambachtelijk Schepijs

In deze ijskoude kraam wordt men warm verwelkomt om een verrukkelijk bakje schepijs te komen halen. Op verzoek hebben wij voor de medeliefhebbers ons unieke mede-ijs, in verschillende smaken verkrijgbaar.


Goulash Kanon

Deze militaire veldkeuken uit het voormalig Oost Duitsland is een oldtimer uit 1957. Een rijdend fornuis om de soldaten in het veld van een voedzame maaltijd te voorzien. De veldkeuken wordt gestookt op hout dus zelfvoorzienend met rook uit de pijp! In WW1 en WW2 noemden de soldaten de veldkeuken gekscherend een “Gulaschkanone” omdat de schoorsteen vanuit een vliegtuig op een kanonsloop leek. Goulashkanon verkoopt op het evenement broodjes ‘rechte’ rookworst (een kromme rookworst ‘past’ niet op een broodje) met naar believe een plukje zuurkool. U kunt zelf gefruite uitjes toevoegen en zelf mosterd, mayo en ketchup knijpen!


Kürtõskalács

De kürtõskalács is een traditionele zoete lekkernij, die zijn oorsprong vindt in Transsylvanië. Dit gerecht wordt door ons op ambachtelijke wijze bereid in de stand: het deeg wordt uitgerold, om een houten as gewikkeld en voorzien van een suikerlaag. De kürtõskalács wordt boven de smeulende kolen gegaard, totdat de suikerlaag is gekarameliseerd. Daarna wordt er een heerlijke topping naar keuze overheen gestrooid, zoals bv kaneel, vanille of walnoten. Deze snack wordt bij voorkeur warm van de BBQ gegeten en is een dag houdbaar.


Middeleeuws Koken

Op geheel historische wijze worden hier heerlijke gerechten voor u bereidt boven open vuur. Kom vooral even een kijkje nemen in de prachtige open keuken.