30-06: Amerikaanse vrijheidsstrijd

De tijd van grote veranderingen in de Amerikaanse geschiedenis, ook de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden heeft een bijzondere plaats ingenomen door hulp aan de “opstandige kolonisten” en als voorbeeld gediend voor een land in wording.. want net als in de Republiek in Nederland, wilde ook het Amerikaanse volk zelfbestuur.. zonder Koning van Engeland die voor veel Amerikanen toch te ver weg was en die alleen belastingen oplegde en geen rechten gaf en oorlog ging voeren tegen zijn onderdanen.

De uitbeelding bij het Historisch Festival in Doorn is een groep soldaten in camp bij Fort Ticonderoga in 1776, het Amerikaanse leger (Continental Army) is nog in opbouw.. overal is gebrek aan en de Staten als Massachussets , New York en Pennsylvania rusten hun eigen troepen uit zover het kan.. De Britten zullen nog veel veldslagen winnen van de Amerikanen.. tot hun bondgenoten de Fransen komen helpen. De overwinning bij Yorktown in 1781 veranderd daarna alles..De Verenigde Staten van Amerika zijn geboren!.. 

De Historical Research Society of the Netherlands is een multi period vereniging die in heel Europa deelneemt aan historische evenementen en bijdrages levert aan Musea met materiaal en displays voor speciale tentoonstellingen en herdenkingen.