27-02: Historische markt ineens op de kaart!

Ook dit jaar zullen er veel standhouders op Historisch Festijn Vorden te vinden zijn. Deze standhouders zullen u verschillende verkoopwaar aan u aanbieden. Hier is een eerste indruk van de verschillende verkopers die u kan tegen komen op ons geweldige evenement!

Ans Worst

Ans Worst is een jong bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in de verkoop van Droge Hollandse en Franse worsten. Hun worsten worden ambachtelijk gemaakt, volgens oud recept: de Hollandse Worsten door een bedrijf wat al zestig jaar bestaat en de Franse worst wordt geleverd door de vierde generatie van een familiebedrijf.

Ze hebben Ouderwetse Drentse worsten in vijf smaken, ringen met smaken als kruidnagel en ‘fries’, maar ook ‘Italiano’, ‘Gyros’ en ‘Chorizo’ zijn hardlopers. Daarnaast verkopen ze ook de Rotterdammertjes, lekker bij een biertje of een glas wijn.

De Franse hardere worsten worden met de hand gemaakt en door onze eigen import voor een nette prijs verkocht. Een ruime keuze van 15 tot soms wel 23 soorten. Kortom een assortiment van totaal rond de 40 soorten om uw favoriet uit te kiezen.

Ans Worst heef u graag welkom in hun kraam waar u altijd wat stukjes worst mag proberen.

Meer informatie:
www.answorst.nl
https://www.facebook.com/Ans-worst-187962848207018/

Artisaen

Artisaen maakt klein leerwerk, bewerkt in middeleeuwse, Viking-, Keltische en fantasy-stijl. John Jankiewicz maakt alleen maar gebruik van natuurlijke materialen en alles handmatig vervaardigd. Naast leer heeft hij ook een ruime keuze in drinkhoorns met of zonder riemhouder.

Meer informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/artisaen/
https://www.artisaen.com/

Atelier Mirain

“Mirain” is een klein atelier met Keltische en middeleeuwse borduurpatronen, gestart in 2015. De patronen worden in allerlei gebruiksvoorwerpen met de hand geborduurd, genaaid of gestikt, die ook op hun kraam te koop zijn. Mobieltasjes, sleutelhangers, gastenboekjes, kleedjes, placemats en opbergdozen voor tissues, kaarten, en nog veel meer.

Het is ook mogelijk om op bestelling een zelfontworpen patroon te laten borduren op een kledingstuk of tas, maar ook grotere voorwerpen zoals vaandels, banieren en vlaggen.

Atelier Mirain zal haar waren laten zien op Historisch Festijn Vorden.

Meer Informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/CGcardskreatief/

Eleoflora

Bij Eleoflora vind u een rijk aanbod aan kruidenproducten zoals kruiden en specerijen, kruidenthee, kruidenolie, kruidenzalf en kruidentinctuur. Verzorgingsproducten als kruidenzeep, badzout, lippenbalsem en baardolie, maar ook wierook, smudges en toebehoren. Ook kunt u informatie krijgen over de verschillende workshops en activiteiten die Eleoflora biedt om zelf aan de slag te gaan met kruiden en er meer over te leren. Kom kennis maken met de veelzijdige wereld van kruiden.

Meer informatie:
Website: www.eleoflora.nl
Facebookpagina: https://www.facebook.com/Eleoflora/

Haldorson Viking Crafts

Haldorson Viking Crafts is een klein bedrijfje dat gespecialiseerd is in houtproducten. Bij ons vind je alle houtproducten die een goed Vikingkamp nodig heeft, van schalen tot kommen, naaldbindnaalden, bedden en stoelen, houten gereedschap, kammen en Vikinghoutkunst. Alles wat met hout gerelateerd is wordt gemaakt, of kan gemaakt worden. Buiten hout verkopen wij ook nog anderen producten die met evenveel liefde gemaakt worden zoals tassen, sieraden, baardkralen, baardolie en veel meer. Ook zijn ze gespecialiseerd in kaartweefbanden en deze worden met grote zorg voor authenticiteit gemaakt. Haldorson staat altijd als gezin op de markten en hun kleinste handelaar Finn (6 jaar) zult u vaak voor de kraam zien met zijn houten zwaard, heftig oefenend om straks mee te kunnen vechten met zijn papa.

Meer informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/HaldorsonVikingCraft/
Website: https://patrickhoogenboom.wixsite.com/haldorson

Jeracraft Ricewriting

Bijna 10 jaar zet JeraCraft Ricewriting zich in voor hun klanten om een zo speciaal mogelijk assortiment te kunnen voeren. Wat begon met schrijven op rijstkorrels, om zo unieke sieraden te maken, is inmiddels uitgebreid met vele andere, handgemaakte sieraden, hebbedingen en gebruiksvoorwerpen. Van handgemaakte houten kralen voor in baarden en dreadlocks, hangers en diverse bedels, tot magische talismans en kruidenflesjes. Voor een origineel cadeau kun je bij ons terecht: wensflesjes, elfenstof en magic jewelery. Wil je liever zelf wat maken kan dat ook, wij hebben een groot assortiment waarvan je zelf een sieraad kan maken.

Meer informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/Jeracraft/
Website: http://www.jeracraft.nl/

Over the Moon Fashion 

Handgemaakte en unieke kleding voor vrouwen en meisjes. Elk kledingstuk is anders en heerlijk te dragen door het rekbare materiaal. Jassen, harembroeken, rokken en jurken, allen in een soort van fantasy-style en prima te combineren met elkaar. Ook kun je bij hun terecht voor de Katwise jassen en vesten.

En zit je maat er niet tussen, geen probleem, Joanna maakt alles op bestelling in jouw maat en favoriete kleuren, van XS tot XXL.

Meer informatie:
https://www.facebook.com/Overthemoon27/

Pagan Ways

Pagan Ways maakt exclusieve, keltische, middeleeuwse, viking en fantasykleding naar eigen ontwerp, of ontwerpen op verzoek uit eigen atelier.

Meer informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/paganwaysclothing/
Website: www.paganways.nl

Robes & Cloaks

Robes & Cloaks is de kraam voor op maat gemaakte historische kostuums, accessoires en jurken uit de Romantische periode, voor levende geschiedenis, re-enactment, musea, themabruiloften, films en theater.

De kleermakers van Robes & Cloaks zijn actieve re-enactors en we vervaardigen al onze kleding van de zestiende eeuw, tot de Napoleontische tijd en zelfs tot aan de Tweede Wereldoorlog, op historisch correcte wijze.
Wilt u bestellen of meer informatie? Bezoek hun webshop en Robes & Cloaks staan met plezier op re-enactmentevenementen en geven ook graag workshops.

Meer informatie:
E-mail: info@robesandcloaks.com
Website: https://www.robesandcloaks.com/

ShieldmaidenShop

Voor al uw handgemaakte Vikingproducten en decoratie!

ShieldmaidenShop is een stoere online hobbywinkel met diverse producten in Vikingstijl decoratie voor binnen en buiten het huis. Naast de unieke ‘Little Warrior’ tassencollectie kunt u ook one-of-a-kind Vikingschilderijtjes vinden bij de kraam, gebaseerd op het runeschrift dat de Vkingen destijds gebruikten. Dit naast kaarsen, kaarsenhouders, sieraden, postkaarten, houtgebrande vogelvoederhuisjes en veel meer.

Wilt u zich even weg wanen in het avontuurlijke en spannende Vikingleven? Bent u opzoek naar iets anders voor aan de muur op voor op de vensterbank? Op zoek naar een uniek en zelfgemaakt cadeau? Komt gerust langs bij de kraam van Shieldmaidenshop op Historisch Festijn Vorden!

Meer informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/ShieldmaidenShop/
Instagram: https://www.instagram.com/shieldmaidenshop/
Webwinkel: https://www.etsy.com/shop/shieldmaidenshop