22-02: Nog meer leuke aanvullingen!

Nog 5 maanden tot het evenement, we blijven doorgaan met het aankondigen van de deelnemende groepen! Ditmaal wederom een mooi inkijkje in de geschiedenis met onder andere deelnemers uit Engeland, België en Duitsland!

Bandjes en Wantjes ? Vlag van België

Bandjes en Wantjes is een ambachtelijk project van Dorris Van Campen. Nieuwsgierig naar hoe mensen door de loop van de tijden hun vaardigheden ontplooiden en verbeterden om te kunnen overleven, probeert Dorris die ook uit en maakt ze toegankelijk voor toeschouwers. Spinnen, wol verven met natuurlijke producten, verschillende vormen van weven, naaldbinden, borduren en sprangen, alles wil zij uitproberen. Daarnaast is er ook de grenzeloze honger naar geschiedenis. Wie bij Bandjes en Wantjes terechtkomt, krijgt steevast een goed verhaal te horen.

Bliadhna Theàrlaich

Wij zijn een levende geschiedenis groep die de tijd uitbeelden die in het Schots Gaelic bekend stond als Bliadhna Theàrlaich (het jaar van Charles). “Charles” verwijst naar Charles Edward Stuart, ook beter bekend als Bonny Prince Charlie. Het jaar waar het hier over gaat begint midden 1745 en loopt tot midden 1746. Het was de tijd dat Charles in Groot-Brittannië was en is nadien beter bekend geworden als de Jacobitische opstand van ’45.

De Jacobieten wilden (de afgezette koning) James Edward Francis Stuart terug op de Britse troon in plaats van George II van Hanover.

De leden van deze groep beelden mensen uit die op een of andere manier betrokken waren bij de gebeurtenissen die zich afspeelden in deze tijd. De mogelijkheden van wat er uitgebeeld kan worden is zeer uitgebreid, wat is zoal mogelijk : Schotse Highlanders,, Lowlanders, Engelse Jacobieten, Royal Eccossais (Schotse troepen in Franse dienst), Ierse troepen in Franse dienst, Britse Redcoats, Schotse en Engelse kampvolgers en burgers.

Kwerer ? Vlag van Duitsland

De Kwerer-stam is gekleed in traditionele kostuums van mensen uit de Elbe rond het jaar 0. Als Germaanse mensen van de 1e eeuw, die betrokken zijn geweest in de strijd tegen Varus, kijken we uit naar een strijd tegen eventuele Romeinse deelnemers aan het Historisch Festival.

Wentwood Company

The Wentwood Company is een 15e eeuwse re-enactmentgroep. Wij beelden een huurlingengroep uit, afkomstig uit de regio van Wentwood Forest te Wales. Na omzwervingen door Europa, zijn we terechtgekomen in Italië. Als één van de vele huurlingengroepen aldaar hebben we ons aangesloten bij het grote huurlingenleger van Sir John Hawkwood.

The Red Regiment ? Vlag van het Verenigd Koninkrijk

The Red Regiment was founded in 2008 to bring UK reenactors over to events in Europe. Since then we have fought in the Netherlands, Germany, France, Spain, Poland, Slovakia and Ukraine.We represent a mercenary infantry Regiment of the early to mid-17th C and specialise in assault and siege work.A few of us attended the event at Vorden in 2016 and it is our great pleasure and an honour to be at Doorn in 2020.We look forward to meeting all the audience and different reenactors that come along for the weekend.