17-06: Nieuwe aankondigingen

Met iets minder dan een maand te gaan kondigen we nu 2 leuke deelnemers in 1 keer aan!

Op het Historisch Festival Doorn maken we af en toe een zijstapje uit de West-Europese geschiedenis. Nu werpen het spotlight op Griekse oudheid met de Spartiates!
De Belgische groep Spartiates brengt het Spartaanse leven van 800 tot 650 voor Christus tot leven.
Ze laten de Spartaanse Aigidae clan zien met een Polemarch (veldheer), Promakhoi (frontlijn strijders), homoioi (Spartaanse burgers) en Heloten (slaven).
Er is een heel Spartaans kamp te zien met strijders en trainingen in Klassieke vechtkunst.

Het Middeleeuwse gedeelte van het Historisch Festival Doorn wordt steeds vollediger!

Het Middeleeuwsch Geselschap is een 15e eeuwse re-enactment groep. Afhankelijk van wie van ons aanwezig is, laten wij graag het een en ander zien of beleven in ons kampement. Van uitleg over wapens en harnas tot het even passen van een helm. Bekijk ons middeleeuws ingerichte kampement, kijk hoe er middeleeuws gekookt wordt of speel een middeleeuws spelletje mee. We vertellen over de kleding, laten het maken van koorden zien of zijn bezig met borduren of weven. Kinderen mogen zelf ook even proberen hoe een koord gemaakt wordt. Soms hebben we wat kleine spulletjes mee die te koop zijn, zoals wat hoedjes, buideltjes, lucet of koordwieltjes. Af en toe gaat er ook een leerbewerker met ons mee.