14-12: Eerste re-enactmentgroepen 2020

Hierbij de eerste aankondigingen van de 2020 editie!
 
Paddy Irish Immigrant 1756 – 1783
Paddy beeldt een Ierse immigrant uit in de 18de eeuw. Na het dienen in de zevenjarige oorlog bij een van de Irish Brigades aan Franse zijde tegen England, is Paddy naar Amerika vertrokken.
In deze tijd trok hij rond als longhunter ( jager ) door de bossen en raakte hij bevriend met de Seneca indianen. Bij hen leerde hij oa vingerweven.
Hierna settelde hij zich op het platteland van Pennsylvania en ben begon als folkzanger en bodhran-speler. Hij speelde aardig wat af in de tavernes
Amerika stond in 1775 aan de vooravond van de Onafhankelijksoorlog en dus werd Paddy ingelijft als minutemen van de staatsmilitie van Pennsylvania.
Na de strijd tegen de Engelsen zette Paddy zijn leven als folkmuzikant voort.

Bataillon Jaegers

Het Bataillon Jaegers is opgericht in 1812 en ontbonden in 1818. De werkgroep houdt zich bezig met re-enactment uit de periode Napoleontische Oorlogen, 1795 tot 1818 en beeld uit een peloton Nederlandsche Jaegers te voet. Zij heeft ten tijde van cantonering zuid van Brussel dicht aan de grens gestaan en moedig deelgenomen aan de slagen bij Quatre-Brass en Waterloo en aan de achtervolging van het Franse leger naar Parijs, waarbij diverse hevige schermutselingen hebben plaats gevonden. Door de werkgroep wordt het leven van deze eenheid zo nauwkeurig mogelijk uitgebeeld gedurende het gehele evenement. Het Jaeger Bataljon Nr 27 stond bekend als een goed gedrillde eenheid en dat beelden wij als werkgroep ook uit. Dat kan alleen worden bereikt door goede motivatie, oefening en training tijdens de evenementen.

Aangejurkt

Wij zijn een gezelschap van familie en vrienden afkomstig uit de gegoede burgerij omstreeks 1850, die gaan picknicken. We vermaken ons met handwerken, spelletjes en schilderen.

Nederland Neutraal en Nederland Paraat

“Oftewel mobilisatie 1914-18 en mobilisatie 1939-40.We maken een kampement met een veldkeuken waar in gekookt wordt. Deze wordt door beiden gebruikt, evenals de werkplaats voor wapens, motorfietsen en rijwielen. 5 meter lang, met werkbanken, gereedschappen, Ongeveer een 30 tal geweren en mitrailleurs. 2 motorfietsen, waarvan de Eysink uitgerust met een Schwartzlose en een BMW R12. Ook een ongeveer 8 fietsen.Een werkplaats voor Schoenen en Uniformen, een veldpost, een staftent en 4 of 4 Bell-tenten.Een marketentster met een waschplaats om de kleren van de soldaten te wassen. We zetten nog 2 originele Genietafels met bankjes neer, geweerrekken, fietsenrekken, etc, etc. Verder zijn we op een educatieve manier bezig met het publiek.”

VMOO

De VMOO bestaat uit liefhebbers van oude militaire voertuigen uit de periode van de koude oorlog en dan de kant van onze toenmalige “tegenstander” de DDR. Die tijd ligt inmiddels al weer ver achter ons, maar onze vereniging wil zich graag verdiepen in die onderbelichte periode. Met behulp van authentieke uniformen, wapens en voertuigen proberen wij een stukje van deze periode voor de toekomstige generatie te bewaren. Onze doelstelling is om voertuigen en materiaal uit de voormalige NVA te restaureren en in stand te houden … daarnaast nemen wij deel aan evenementen.

De vereniging is uitsluitend geïnteresseerd in de historische en technische aspecten van de Oost Duitse militaire strijdkrachten en wijst dan ook alle politieke sympathie voor en/of verheerlijking van de voormalige DDR.