08-06: Amerikaanse geschiedenis ook levend gemaakt

De Amerikaanse burgeroorlog: Deze oorlog is redelijk onbekend bij het grote publiek in Europa, maar was baanbrekend voor zijn tijd. Onder meer omdat voor het eerst in de geschiedenis het thuisfront op grote schaal mee kreeg wat er zich afspeelde aan het front. Daarnaast vonden bijvoorbeeld de eerste pantserschepen, onderzeeers, machinegeweren, treinen, telegraafmachines, luchtballonnen en zelfs de eerste “snipers” hun weg tijdens deze oorlog.
De uitbeelding betreft het 6th Alabama volunteer corps(vanaf nu 6th AVC). Een vrijwillig infanterie korps afkomstig uit het diepe zuiden. Opgericht op 6 mei 1861. Nadat men tijdens gevechten merkte dat het initieel verkozen blauwe uniform zorgde voor verwarring en vuur van eigen troepen, is men overgeschakeld naar het bekende grijze “ jeancloth” uniform. En dat is wat wij nu ook gebruiken.
Het 6th AVC had zoals de meeste zuidelijke eenheden grote moeite met uniforme aankleding. En er heerst dan ook een grote verscheidenheid aan jassen, broeken, uitrusting en bewapening.
Er is zelfs veel ruimte voor buitgemaakt Noordelijk materieel.
Het 6th AVC is gedurende de oorlog door de wol geverfd en heeft veel schermutselingen en veldslagen doorstaan: Battle of Seven Pines, Battle of Sharpsburg (Antietam) en Batte of Fredericksburg om er een paar te noemen.

Meer informatie:
http://americancivilwar.nl/