04-07: Schotse kilts

Wij zijn een levende geschiedenis groep die de tijd uitbeelden die in het Schots Gaelic bekend stond als Bliadhna Theàrlaich (het jaar van Charles). “Charles” verwijst naar Charles Edward Stuart, ook beter bekend als Bonny Prince Charlie. Het jaar waar het hier over gaat begint midden 1745 en loopt tot midden 1746. Het was de tijd dat Charles in Groot-Brittannië was en is nadien beter bekend geworden als de Jacobitische  opstand van ’45.

De Jacobieten wilden (de afgezette koning)  James Edward Francis Stuart terug op de Britse troon in plaats van George II van Hanover.

De leden van deze groep beelden mensen uit die op een of andere manier betrokken waren bij de gebeurtenissen die zich afspeelden in deze tijd. De mogelijkheden van wat er uitgebeeld kan worden is zeer uitgebreid, wat is zoal mogelijk : Schotse Highlanders,, Lowlanders, Engelse Jacobieten, Royal Eccossais (Schotse troepen in Franse dienst), Ierse troepen in Franse dienst, Britse Redcoats, Schotse en Engelse kampvolgers en burgers.