Educatieprogramma

Voor het historisch festival stellen wij een educatieprogramma samen, aan de hand van de 10 historische tijdvakken die in het onderwijs worden gebruikt. Families met kinderen kunnen in dit programma verschillende activiteiten doen om kennis te maken met het verleden. Voorbeelden van activiteiten zijn het spelen van historische spelletjes, fietsen op een oude fiets of luisteren naar een verhalenverteller.

 

Wij zoeken samenwerking!

Om het programma verder aan te vullen zijn wij op zoek naar musea die met ons samen willen werken in de organisatie van één of meerdere activiteiten. Hebben jullie een vrijwilliger die mooie verhalen kan vertellen, of een leuke knutselopdracht die kinderen iets leert over het verleden? Laat het ons weten!

Wij kunnen in overleg een kleine onkostenvergoeding bieden en beschikken over vrijwilligers die kunnen helpen met de uitvoering van de activiteit(en). Daarnaast staat het je vrij om te flyeren voor je eigen organisatie en besteden wij via onze online kanalen (in overleg) aandacht aan je museum/activiteit.

Wil je deelnemen of heb je vragen? Neem dan contact op via educatie@huisdoorn.nl.