Historisch Festival Doorn 2020 – Gecancelled

Een Historisch Festival in historische tijden….. 

 
Beste bezoekers, standhouders, re-enacters en alle andere liefhebbers, 
 
Met alle onzekerheid en onrust in de wereld hebben we ons genoodzaakt gezien het Historisch Festival Doorn op 11 en 12 juli te annuleren. De huidige maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus in Nederland lopen op het moment van schrijven tot 1 juni. Maar we moeten er rekening meehouden dat deze periode verlengd zal kunnen worden. Indien de genomen maatregelingen versoepeld worden, is het nu niet duidelijk of daarmee ook grootschalige evenementen als het Historisch Festival Doorn groen licht krijgen. 
 
Ons evenement heeft afgelopen jaar tussen de 7.000 en 8.000 mensen, uit binnen- en buitenland, naar Doorn getrokken in de vorm van bezoekers, re-enacters, standhouders, entertainers, medewerkers in de horeca en vrijwilligers en medewerkers van Museum Huis Doorn en Cranenburgh Events. Zoveel mensen op het evenement is in deze periode iets wat we in het kader van de gezondheid een te groot risico vinden. 
 
Met dit alles in het achterhoofd hebben we dus het besluit genomen de verdere voorbereidingen te staken. Gezondheid gaat voor, maar het maakt de dreun voor ons organisatieteam en alle andere betrokkenen natuurlijk niet minder. Gelukkig hebben we de voorbereidingen in de kast kunnen parkeren voor de editie in 2021 ! Noteer daarom alvast 10 en 11 juli 2021! 
 
Rest ons te zeggen: blijf gezond, let een beetje op elkaar en tot weerziens in 2021, 
 
Gegroet, Museum Huis Doorn & het team van Cranenburgh Events.