Muziek

Krebbel

Geniet op het Historisch Festival Doorn van de prachtige Middeleeuwse klanken van muziekgroep Krebbel!
Muziekgroep Krebbel speelt middeleeuwse en traditionele muziek uit Nederland gekruid met een snufje Vlaams en een vleugje Frans en Spaans! Dus ook muziek uit de tijd dat Huis Doorn gebouwd en bewoond werd. En waarop in die tijd gedanst en gefeest werd.
De professionele multi-instrumentalisten van Krebbel spelen op een keur aan middeleeuwse instrumenten zoals Nederlandse doedelzakken, draailieren, schalmei, fluiten en snarentrom. Krebbel beschikt over een groot aantal oude slagwerkinstrumenten.
De verscheidenheid aan instrumenten, een zeer gevarieerd repertoire en een originele presentatie maken een optreden van Krebbel tot een speciale gebeurtenis.

Vive les Gueux

Stel je voor: Je loopt rond op het Historisch Festival Doorn en ineens hoor je trommels van verre en vrolijke tonen van fluit en schalmei vullen steeds meer de lucht. Dan zie je ook de vlaggen en hoor je het gezang en het wordt meteen duidelijk:
Vive les Gueux is er!
Tussen de stemmige en vrolijke liederen met een historische inslag wordt alles aan elkaar gepraat met spannende verhalen en interessante weetjes over de 80-jarige oorlog. En als je geluk hebt, stellen ze zich ook nog eens allemaal persoonlijk aan je voor (maar dan wel op muziek natuurlijk).