Historische Markt

AMZ  
Ans Worst  
EarthApple Creations  
Engelen Militaria  
Taranartos  

A.M.Z.

A.M.Z. (Ambachtelijke Messen Zutphen) maakt ambachtelijke messen die voornamelijk bestaan uit gerecycled materiaal. Hierdoor krijgen gebruikte sloop messing, zaagladen en duurzaam leer en hout een tweede leven. Om jouw mes origineel te maken gebruiken wij verschillende smeed, slijp, schuur en verf technieken. Daarnaast zorgt het handgemaakte foedraal ervoor dat jij het mes veilig kunt meenemen en opbergen. De messen worden in verschillende soorten verkocht in alle afmetingen. Kom een keer langs bij de diverse middeleeuws festijnen in Nederland en bekijk de messen van dichtbij – Wie weet vind jij het ambachtelijk mes waar jij naar op zoek bent!


Ans Worst

Ans Worst is een jong bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in de verkoop van Droge Hollandse en Franse worsten. Hun worsten worden ambachtelijk gemaakt, volgens oud recept: de Hollandse Worsten door een bedrijf wat al zestig jaar bestaat en de Franse worst wordt geleverd door de vierde generatie van een familiebedrijf.

Ze hebben Ouderwetse Drentse worsten in vijf smaken, ringen met smaken als kruidnagel en ‘fries’, maar ook ‘Italiano’, ‘Gyros’ en ‘Chorizo’ zijn hardlopers. Daarnaast verkopen ze ook de Rotterdammertjes, lekker bij een biertje of een glas wijn.

De Franse hardere worsten worden met de hand gemaakt en door onze eigen import voor een nette prijs verkocht. Een ruime keuze van 15 tot soms wel 23 soorten. Kortom een assortiment van totaal rond de 40 soorten om uw favoriet uit te kiezen.

Ans Worst heef u graag welkom in hun kraam waar u altijd wat stukjes worst mag proberen.


Earth Apple Creations

Iedereen heeft liefde, zorg en knuffels nodig.
Daarom is ieder ding dat ik maak, gemaakt met goede wol en veel liefde, met de bedoeling dat jij er ‘warm’ van wordt’
Wol is een heerlijk veelzijdig materiaal. Ik brei, haak én veel dingen vol ik ook. Vollen is een middeleeuwse techniek waar wol dat al verwerkt is wordt gevilt zodat het dikker, sterker en isolerend wordt.
Wat je bij ons kunt vinden zoal:
Tasjes – schoudertassen, diverse soorten tassen voor aan de riem, buidels in verschillende maten en ook flessendragers.
Zit-matjes – 2 soorten, om je buiten-seizoen langer te maken.
Polswarmers en wollen armbandjes, platte en ronde.
Doeken in veel soorten en maten, van xxxl omslagdoeken (ik noem ze ‘Big Hugs’) tot hele fijne en lichte sierdoeken (die noem ik dan ‘Kisses’).
Knuffels, emotional airbags, gevilte hangertjes los of op kaartjes, gevilte touwtjes.
En meer, kom vooral langs!

 


Engelen Militaria

Engelen Miliaria zal haar stand uitzetten op Historisch Festival Doorn. Als je op zoek bent naar militaire emblemen, medailles, brevetten, borstzakhangers ed. van de Marine, Lucht- en Landmacht, kan je terecht bij hun kraam!

 


Taranartos

Na een aantal jaar is Taranartos een speciaalzaak geworden in Duitse en Poolse medes! Daar liggen ook onze roots en trots! Poolse mede is dan ook onze hoofdvogel geworden daar het prachtige smakenpallet elke droom kan overtoeven. De traditie van Mede brouwen in polen is nooit gestorven, integendeel, het heeft de geschiedenis gemaakt! Net daarom dat wij graag onze buurlanden ook verrijken met deze smaken van Apis Mede. Graag begroeten wij jullie op het Historisch Festival Doorn met onze mede. Daarvoor hebben wij onze jonge nederzetter genaamd Kevain ingeschakeld. Zijn smakenpallet is legendarisch doorheen de geschiedenis heen. Hij kan u adviseren met wat past bij u, alsook wat past bij uw volgende maaltijd! Zal jij ook een toost doen met Poolse mede op zijn gezondheid?