Historische Markt

Alfas LederwerkenUitgeverij SyndikaatMoolhuizen Militaria
Black Oak SmederijOver the Moon FashionKolderieke Maliën
Daisy’s StoreEngelen MilitariaLeather Leaves
Poppy BooksAns WorstJomini
TaranartosHaldorson Viking CraftsZwaardenkoning

 


Alfas Leder Werken

Altijd al een echt leren, op maat gemaakt product willen hebben voor een betaalbare prijs? AlfasLederWerken verkoopt tasjes, riemen, coin-zakjes, veldfleshouders, korsetten en nog veel meer, van echt leer!
Dit wordt allemaal met de hand gemaakt en bewerkt, dus het is ook mogelijk om iets op maat te laten maken. Een andere opdruk, kleur of bevestiging, alles is mogelijk.
Daarnaast worden er ook zelfgemaakte en ingekochte sieraden verkocht. Wilt u aanpassingen aan de sieraden dan kan dat ter plekke worden geregeld terwijl u wacht. Kom eens langs en kijk naar de producten en zie wat er mogelijk is om het naar eigen smaak te laten maken!


Black Oak Smederij

Black Oak Smederij komt met de mobiele smederij naar Doorn toe. In het houten huisje wordt ter plekke het hete staal gesmeed tussen hamer en aambeeld. 

Black Oak Smederij richt zich op gereedschappen en gebruiksvoorwerpen uit vervlogen dagen. Alles handgemaakt met aandacht voor details en bovenal voor het gebruiksgemak. Deze ambachtelijke verkoopwaar zal uitgestald worden in de kleine smederij. Van fibulae tot messen, van vuurslagen tot bijlen, van driepoten tot riemen, allerlei handgemaakt ijzer- en leerwerk zal te aanschouwen zijn tijdens het Historisch Festijn Doorn.


Daisy’s Store

“Daisy’s Store” is een tent winkel uit Amerika. Uitgebeeld wordt de periode van ca 1820 tot 1880. De tijd van Pioneers, Indianen en het Wilde Westen. De Store is van “Daisy” en zij is daarin ‘shopkeeper’. Zij verkoopt “General Merchandise” en Sundries °, dus eigenlijk van alles: Civil War Uniformen en Sutler’s artikelen om de reenactors van de Amerikaanse Civil War van dienst te kunnen zijn. Ook heeft zij voor de liefhebbers van The Old West; “General Merchandise, Clothing and Dry Goods”. “Daisy’s Store” is dan ook al jaren een graag geziene gast op Western Weekenden en Civil War evenementen in Nederland, België en Duitsland.


Poppy Books

Poppy Books is een (rondreizende) internetwinkel met als specialisme boeken over de militaire geschiedenis ofwel krijgsgeschiedenis. Van de Middeleeuwen tot het heden, van wapen tot uniform, van voertuig, vaartuig tot vliegtuig, over mens, dier, vrouw en man, over en voor jong en oud.

Behalve op internet (www.poppybooks.nl) kunt u Poppy Books vinden op vele beurzen en evenementen, zoals het Historisch Festival Doorn.


Taranartos

Na een aantal jaar is Taranartos een speciaalzaak geworden in Duitse en Poolse medes! Daar liggen ook onze roots en trots! Poolse mede is dan ook onze hoofdvogel geworden daar het prachtige smakenpallet elke droom kan overtoeven. De traditie van Mede brouwen in polen is nooit gestorven, integendeel, het heeft de geschiedenis gemaakt! Net daarom dat wij graag onze buurlanden ook verrijken met deze smaken van Apis Mede. Graag begroeten wij jullie op het Historisch Festival Doorn met onze mede. Daarvoor hebben wij onze jonge nederzetter genaamd Kevain ingeschakeld. Zijn smakenpallet is legendarisch doorheen de geschiedenis heen. Hij kan u adviseren met wat past bij u, alsook wat past bij uw volgende maaltijd! Zal jij ook een toost doen met Poolse mede op zijn gezondheid?


Syndikaat

Uitgeverij Syndikaat geeft stripboeken uit van Nederlands en Vlaams talent. We hebben humoristische strips, historische strips en humoristische historische strips.

Naast stripalbums zijn wij recentelijk begonnen aan een project met stadsgezichten van middeleeuwse Hanzesteden. Als eerste was Deventer aan de beurt.


Over the Moon Fashion

Handgemaakte en unieke kleding voor vrouwen en meisjes. Elk kledingstuk is anders en heerlijk te dragen door het rekbare materiaal. Jassen, harembroeken, rokken en jurken, allen in een soort van fantasy-style en prima te combineren met elkaar. Ook kun je bij hun terecht voor de Katwise jassen en vesten.

En zit je maat er niet tussen, geen probleem, Joanna maakt alles op bestelling in jouw maat en favoriete kleuren, van XS tot XXL.


Engelen Militaria

Engelen Miliaria zal haar stand uitzetten op Historisch Festival Doorn. Als je op zoek bent naar militaire emblemen, medailles, brevetten, borstzakhangers ed. van de Marine, Lucht- en Landmacht, kan je terecht bij hun kraam!


Ans Worst

Ans Worst is een jong bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in de verkoop van Droge Hollandse en Franse worsten. Hun worsten worden ambachtelijk gemaakt, volgens oud recept: de Hollandse Worsten door een bedrijf wat al zestig jaar bestaat en de Franse worst wordt geleverd door de vierde generatie van een familiebedrijf.

Ze hebben Ouderwetse Drentse worsten in vijf smaken, ringen met smaken als kruidnagel en ‘fries’, maar ook ‘Italiano’, ‘Gyros’ en ‘Chorizo’ zijn hardlopers. Daarnaast verkopen ze ook de Rotterdammertjes, lekker bij een biertje of een glas wijn.

De Franse hardere worsten worden met de hand gemaakt en door onze eigen import voor een nette prijs verkocht. Een ruime keuze van 15 tot soms wel 23 soorten. Kortom een assortiment van totaal rond de 40 soorten om uw favoriet uit te kiezen.

Ans Worst heef u graag welkom in hun kraam waar u altijd wat stukjes worst mag proberen.


Haldorson Viking Crafts

Haldorson Viking Crafts is een klein bedrijfje dat gespecialiseerd is in houtproducten. Bij ons vind je alle houtproducten die een goed Vikingkamp nodig heeft, van schalen tot kommen, naaldbindnaalden, bedden en stoelen, houten gereedschap, kammen en Vikinghoutkunst. Alles wat met hout gerelateerd is wordt gemaakt, of kan gemaakt worden. Buiten hout verkopen wij ook nog anderen producten die met evenveel liefde gemaakt worden zoals tassen, sieraden, baardkralen, baardolie en veel meer. Ook zijn ze  gespecialiseerd in kaartweefbanden en deze worden met grote zorg voor authenticiteit gemaakt. Haldorson staat altijd als gezin op de markten en hun kleinste handelaar Finn (7 jaar) zult u vaak voor de kraam zien met zijn houten zwaard, heftig oefenend om straks mee te kunnen vechten met zijn papa.


Moolhuizen Militaria

Gepensioneerde docenten Annelies en Kees Moolhuizen hebben door de jaren heen voorwerpen verzameld om tijdens de les te gebruiken, wat tot groot succes heeft geleid en vele positieve reacties van hun leerlingen. Door de jaren heen is hun verzameling van “lesmateriaal” steeds groter geworden en zoeken vele van deze stukken een nieuwe eigenaar.

Annelies en Kees Moolhuizen zullen op Historisch Festival hun spullen aan u aanbieden dus voor al uw: legerhoofddeksels, uniformering, sabels, krissen, bajonetten, schoolkaarten, beeldjes, tinnen soldaatjes, oud speelgoed, signaalhoorns, vlaggen, gedenktegels, herdenkingsborden en -vazen, schilderijen, crisisgeld, kruithoorns, trommels, aluminium vliegtuigmodellen, verrekijkers, boeken, illegale- en andere krantjes uit WOll, grote en kleine wandplakkaten, lange boswachters- en militaire pijpen en tabaksblikjes, pukkels en ransels, oude paarden- en koetsenspullen, enz. kunt u terecht bij Moolhuizen Verzamelmiliaria.


Kolderieke Maliën

Kolderieke Maliën gebruikt de techniek van de middeleeuwse maliënkolders om prachtige sieraden van gekleurd aluminium te maken. Eigenares Janine Moltzer gebruikt het liefst felle kleuren en haar sieraden kun je dan ook letterlijk in alle kleuren van de regenboog krijgen. Naast de gebruikelijke kettingen, oorbellen en armbanden, maakt ze ook hand- en voetsieraden, ringen, sleutelhangers en haarclips. Ook aan de mannen wordt gedacht: stoere armbanden van o.a. brons, al dan niet gecombineerd met leer en ook voor kinderen zijn er leuke sieraden te koop. Bovendien kan alles ter plekke op maat gemaakt worden of veranderd worden en is een bepaald sieraad niet in de kleur die jij wilt? Dan kan dat natuurlijk op bestelling gemaakt worden.


Leather Leaves

Leather leaves staat voor unieke handgemaakte tasjes, boekjes, armbanden, sleutelhangers etc. van leer. Daarnaast maken we minituintjes met verschillende thema’s en elfendorpjes.


Jomini

“Jomini, militair-historische boeken is een antiquariaat van Militair-historische boeken en boeken over Internationale Relaties. Wij zijn gespecialiseerd in oude militaire voorschriften. U kunt ons vinden op Nederlandse en Belgische beurzen, boekenmarkten en evenementen. Ook voor research en lezingen. Lid BOB.”


De Zwaardenkoning

Zwaardenkoning is al jaren te vinden op evenementen en vinden het als team zijnde leuk om hun in de jaren opgedane ervaringen te delen met hun klanten. Bij interesse in bijvoorbeeld een zakmes, mes of heus zwaard zal de Zwaardenkoning ook zo veel mogelijk informatie geven. Het volledige assortiment bestaat uit sier, moderne en antieke wapens van top kwaliteit en ook verschillende reenactment artikelen.