Historische Markt

Alfas LederwerkenKlatovsti PoutniciAMZ 
Black Oak SmederijDe BuurheksMeave’s Keukentafel
Daisy’s StoreHaldorson Viking CraftsDe Aardewinkel
Poppy BooksMoolhuizen MilitariaCoconut Trading Post
TaranartosKolderieke MaliënSkjærene
Uitgeverij SyndikaatLeather LeavesQuaackenburg
OvertheMoon FashionJominiBepstyle
Engelen MilitariaDe ZwaardenkoningVlinder
Ans WorstWortel & CruydtPlane Tree
Haldorson Viking CraftsKlatovsti PoutniciFortress Books
Moolhuizen MilitariaDe BuurheksPuur Leer
Kolderieke MaliënShieldmaidenShopClaudio Gabriele
Leather LeavesHannie’s HakhoningSpeelbol
JominiJoyce’ JewelsPolderkol
De ZwaardenkoningEet!verledenElve Geluk
Wortel & CruydtHeiko WeinMilitariahoek

 


Alfas Leder Werken

Altijd al een echt leren, op maat gemaakt product willen hebben voor een betaalbare prijs? AlfasLederWerken verkoopt tasjes, riemen, coin-zakjes, veldfleshouders, korsetten en nog veel meer, van echt leer!
Dit wordt allemaal met de hand gemaakt en bewerkt, dus het is ook mogelijk om iets op maat te laten maken. Een andere opdruk, kleur of bevestiging, alles is mogelijk.
Daarnaast worden er ook zelfgemaakte en ingekochte sieraden verkocht. Wilt u aanpassingen aan de sieraden dan kan dat ter plekke worden geregeld terwijl u wacht. Kom eens langs en kijk naar de producten en zie wat er mogelijk is om het naar eigen smaak te laten maken!


Black Oak Smederij

Black Oak Smederij komt met de mobiele smederij naar Doorn toe. In het houten huisje wordt ter plekke het hete staal gesmeed tussen hamer en aambeeld. 

Black Oak Smederij richt zich op gereedschappen en gebruiksvoorwerpen uit vervlogen dagen. Alles handgemaakt met aandacht voor details en bovenal voor het gebruiksgemak. Deze ambachtelijke verkoopwaar zal uitgestald worden in de kleine smederij. Van fibulae tot messen, van vuurslagen tot bijlen, van driepoten tot riemen, allerlei handgemaakt ijzer- en leerwerk zal te aanschouwen zijn tijdens het Historisch Festijn Doorn.


Daisy’s Store

“Daisy’s Store” is een tent winkel uit Amerika. Uitgebeeld wordt de periode van ca 1820 tot 1880. De tijd van Pioneers, Indianen en het Wilde Westen. De Store is van “Daisy” en zij is daarin ‘shopkeeper’. Zij verkoopt “General Merchandise” en Sundries °, dus eigenlijk van alles: Civil War Uniformen en Sutler’s artikelen om de reenactors van de Amerikaanse Civil War van dienst te kunnen zijn. Ook heeft zij voor de liefhebbers van The Old West; “General Merchandise, Clothing and Dry Goods”. “Daisy’s Store” is dan ook al jaren een graag geziene gast op Western Weekenden en Civil War evenementen in Nederland, België en Duitsland.


Poppy Books

Poppy Books is een (rondreizende) internetwinkel met als specialisme boeken over de militaire geschiedenis ofwel krijgsgeschiedenis. Van de Middeleeuwen tot het heden, van wapen tot uniform, van voertuig, vaartuig tot vliegtuig, over mens, dier, vrouw en man, over en voor jong en oud.

Behalve op internet (www.poppybooks.nl) kunt u Poppy Books vinden op vele beurzen en evenementen, zoals het Historisch Festival Doorn.


Taranartos

Na een aantal jaar is Taranartos een speciaalzaak geworden in Duitse en Poolse medes! Daar liggen ook onze roots en trots! Poolse mede is dan ook onze hoofdvogel geworden daar het prachtige smakenpallet elke droom kan overtoeven. De traditie van Mede brouwen in polen is nooit gestorven, integendeel, het heeft de geschiedenis gemaakt! Net daarom dat wij graag onze buurlanden ook verrijken met deze smaken van Apis Mede. Graag begroeten wij jullie op het Historisch Festival Doorn met onze mede. Daarvoor hebben wij onze jonge nederzetter genaamd Kevain ingeschakeld. Zijn smakenpallet is legendarisch doorheen de geschiedenis heen. Hij kan u adviseren met wat past bij u, alsook wat past bij uw volgende maaltijd! Zal jij ook een toost doen met Poolse mede op zijn gezondheid?


Uitgeverij Syndikaat

Uitgeverij Syndikaat geeft stripboeken uit van Nederlands en Vlaams talent. We hebben humoristische strips, historische strips en humoristische historische strips.

Naast stripalbums zijn wij recentelijk begonnen aan een project met stadsgezichten van middeleeuwse Hanzesteden. Als eerste was Deventer aan de beurt.


Over the Moon Fashion

Handgemaakte en unieke kleding voor vrouwen en meisjes. Elk kledingstuk is anders en heerlijk te dragen door het rekbare materiaal. Jassen, harembroeken, rokken en jurken, allen in een soort van fantasy-style en prima te combineren met elkaar. Ook kun je bij hun terecht voor de Katwise jassen en vesten.

En zit je maat er niet tussen, geen probleem, Joanna maakt alles op bestelling in jouw maat en favoriete kleuren, van XS tot XXL.


Engelen Militaria

Engelen Miliaria zal haar stand uitzetten op Historisch Festival Doorn. Als je op zoek bent naar militaire emblemen, medailles, brevetten, borstzakhangers ed. van de Marine, Lucht- en Landmacht, kan je terecht bij hun kraam!


Ans Worst

Ans Worst is een jong bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in de verkoop van Droge Hollandse en Franse worsten. Hun worsten worden ambachtelijk gemaakt, volgens oud recept: de Hollandse Worsten door een bedrijf wat al zestig jaar bestaat en de Franse worst wordt geleverd door de vierde generatie van een familiebedrijf.

Ze hebben Ouderwetse Drentse worsten in vijf smaken, ringen met smaken als kruidnagel en ‘fries’, maar ook ‘Italiano’, ‘Gyros’ en ‘Chorizo’ zijn hardlopers. Daarnaast verkopen ze ook de Rotterdammertjes, lekker bij een biertje of een glas wijn.

De Franse hardere worsten worden met de hand gemaakt en door onze eigen import voor een nette prijs verkocht. Een ruime keuze van 15 tot soms wel 23 soorten. Kortom een assortiment van totaal rond de 40 soorten om uw favoriet uit te kiezen.

Ans Worst heef u graag welkom in hun kraam waar u altijd wat stukjes worst mag proberen.


Haldorson Viking Crafts

Haldorson Viking Crafts is een klein bedrijfje dat gespecialiseerd is in houtproducten. Bij ons vind je alle houtproducten die een goed Vikingkamp nodig heeft, van schalen tot kommen, naaldbindnaalden, bedden en stoelen, houten gereedschap, kammen en Vikinghoutkunst. Alles wat met hout gerelateerd is wordt gemaakt, of kan gemaakt worden. Buiten hout verkopen wij ook nog anderen producten die met evenveel liefde gemaakt worden zoals tassen, sieraden, baardkralen, baardolie en veel meer. Ook zijn ze  gespecialiseerd in kaartweefbanden en deze worden met grote zorg voor authenticiteit gemaakt. Haldorson staat altijd als gezin op de markten en hun kleinste handelaar Finn (7 jaar) zult u vaak voor de kraam zien met zijn houten zwaard, heftig oefenend om straks mee te kunnen vechten met zijn papa.


Moolhuizen Militaria

Gepensioneerde docenten Annelies en Kees Moolhuizen hebben door de jaren heen voorwerpen verzameld om tijdens de les te gebruiken, wat tot groot succes heeft geleid en vele positieve reacties van hun leerlingen. Door de jaren heen is hun verzameling van “lesmateriaal” steeds groter geworden en zoeken vele van deze stukken een nieuwe eigenaar.

Annelies en Kees Moolhuizen zullen op Historisch Festival hun spullen aan u aanbieden dus voor al uw: legerhoofddeksels, uniformering, sabels, krissen, bajonetten, schoolkaarten, beeldjes, tinnen soldaatjes, oud speelgoed, signaalhoorns, vlaggen, gedenktegels, herdenkingsborden en -vazen, schilderijen, crisisgeld, kruithoorns, trommels, aluminium vliegtuigmodellen, verrekijkers, boeken, illegale- en andere krantjes uit WOll, grote en kleine wandplakkaten, lange boswachters- en militaire pijpen en tabaksblikjes, pukkels en ransels, oude paarden- en koetsenspullen, enz. kunt u terecht bij Moolhuizen Verzamelmiliaria.


Kolderieke Maliën

Kolderieke Maliën gebruikt de techniek van de middeleeuwse maliënkolders om prachtige sieraden van gekleurd aluminium te maken. Eigenares Janine Moltzer gebruikt het liefst felle kleuren en haar sieraden kun je dan ook letterlijk in alle kleuren van de regenboog krijgen. Naast de gebruikelijke kettingen, oorbellen en armbanden, maakt ze ook hand- en voetsieraden, ringen, sleutelhangers en haarclips. Ook aan de mannen wordt gedacht: stoere armbanden van o.a. brons, al dan niet gecombineerd met leer en ook voor kinderen zijn er leuke sieraden te koop. Bovendien kan alles ter plekke op maat gemaakt worden of veranderd worden en is een bepaald sieraad niet in de kleur die jij wilt? Dan kan dat natuurlijk op bestelling gemaakt worden.


Leather Leaves

Leather leaves staat voor unieke handgemaakte tasjes, boekjes, armbanden, sleutelhangers etc. van leer. Daarnaast maken we minituintjes met verschillende thema’s en elfendorpjes.


Jomini

“Jomini, militair-historische boeken is een antiquariaat van Militair-historische boeken en boeken over Internationale Relaties. Wij zijn gespecialiseerd in oude militaire voorschriften. U kunt ons vinden op Nederlandse en Belgische beurzen, boekenmarkten en evenementen. Ook voor research en lezingen. Lid BOB.”


De Zwaardenkoning

Zwaardenkoning is al jaren te vinden op evenementen en vinden het als team zijnde leuk om hun in de jaren opgedane ervaringen te delen met hun klanten. Bij interesse in bijvoorbeeld een zakmes, mes of heus zwaard zal de Zwaardenkoning ook zo veel mogelijk informatie geven. Het volledige assortiment bestaat uit sier, moderne en antieke wapens van top kwaliteit en ook verschillende reenactment artikelen.


Wortel & Cruydt

Bij Wortel & Cruydt kan je gezellig neuzen tussen de kruiden. In het karakteristieke tentje vind je alle ambachtelijke producten die nog met de hand gemaakt worden. Herborist Annabella staat jullie graag te woord en geeft kruidenraad. Je vindt er onder andere zalven en tincturen, maar ook ouderwetse snoepjes, mosterd en spannende magische kruidenproducten. Meestal kan je er ook een miniworkshopje volgen om te leren mosterd maken of een middeleeuws schoonheidsmaskertje met kruiden. Kom gauw langs om alles te proeven, te ruiken en te zien!

Wortel & Cruydt is een specialist in kruiden en magie, je vindt er verzorgingsprodukten, maar ook ambachtelijk gemaakte kruidenprodukten. Ook heerlijke thee, kruidenboeken en leuke magische items als heksenketels!


Klatovsti Poutnici

“Klatovsti Poutnici” bestaat uit Misa Hemalova en Ronald Boelhouwer en ze verkopen lekkere, Tsjechische mede op verschillende evenementen. Tevens verkopen ze natuurlijke garens, houten klompen, warme wollen sokken en wollen dekens op hun kraam. Hun assortiment zal steeds worden uitgebreid op het moment dat ze op hun tochten door de Tsjechische republiek op iets interessants stuiten. Op de klompen na, die oer Hollands zijn, worden al onze producten door hunzelf aangeschaft in Tsjechië.


De Buurheks

Tijdens Historisch Festival Doorn is auteur Wendy Noordzij aanwezig om ‘De buurheks en het lied van de natuur’ te promoten en exemplaren te signeren. In het nieuwe kinderboek, dat bestemd is voor kinderen tussen de zes en elf jaar, staat de liefde voor de natuur centraal. Hoofdpersonen zijn de kinderen Elsa en Arne en buurheks Vevina. Zij is geen gemene ‘sprookjesheks’, maar een lieve heks, die veel verstand heeft van kruiden, edelstenen en de stand van de maan. Ook komen er allerlei grappige dieren in het verhaal voor, zoals een grommende kanarie, een pianospelende poes en een kikker met een vieze gewoonte. Samen beleven zij een spannend, grappig, leerzaam en hartverwarmend avontuur. Het kinderboek heeft al vele lovende recensies gekregen.


RATS Hats’

RATS Hats’ hoofdhandel bestaat uit hoeden die te gebruiken zijn van 1560 tot 1815. Deze hoeden zijn halffabricaten die om te bouwen zijn naar tricorns, bicorns en allerhande hoeden die je in die periode maar kan bedenken, maar ook kant-en-klare hoeden. Naast hoeden verkoop RATS Hats ook leer- en aardewerk, potten, pannen en tweedehands kleding uit de 80 jarige oorlog, en hebben ze nog wat boeken te koop.


The Fudge Man 

Met een breed assortiment aan verschillende smaken fudge, heeft “The Fudge Man” voor een ieder wat wils! 


Metal Man Ed

Een fantasy kunstenaar, die alles maakt wat het hartje van de fantasy liefhebber begeert. Denk hierbij aan fantasy wapens en armor van metaal en leer, of prachtige hoofdtooi sieraden. Ook voor in huis maakt Metal Men Ed de mooiste decoratie items, bijvoorbeeld kandelaars, lantaarns, kelken, miniatuur kastelen en nog veel meer.


Artisaen

Artisaen maakt klein leerwerk, bewerkt in middeleeuwse, Viking-, Keltische en fantasy-stijl. John Jankiewicz maakt alleen maar gebruik van natuurlijke materialen en alles handmatig vervaardigd. Naast leer heeft hij ook een ruime keuze in drinkhoorns met of zonder riemhouder.


Praetoria

Historische Replica’s en Re-enactment goederen.
 “Ab urbe condita ad infinitum”!
Praetoria is uw Historische outfitter voor Levende geschiedenis, tentoonstellingen, educatie, decoratie, interieur, LARP & Fantasy. Wij leveren voor alle perioden van Romeins tot modern én voor uw fantasie. Wij leveren ook militair historische reizen.

Get in touch with History!


Na-Mara Art

Na-Mara-Art maakt al een aantal jaren sieraden, onder andere met leisteen. In iedere hanger zit weer een stuk fantasie en vooral passie. De leisteen wordt zelf opgezocht tijdens vakanties in België, Engeland, Ierland en verder. Bij deze stukjes leisteen wordt vervolgens een passende bedel gezocht, wat vervolgens uitgewerkt wordt naar een prachtig sieraad.
Naast hangers zijn er ook bladsieraden en oorbellen te krijgen, met als laatste toevoeging druppelvormige sieraden en leisteen hangers met gedroogd blad.


“Jim en Janka de Verschrikkelijke”

Fantasy/Jeugdboek

Een spannend boek voor de jeugd van 9 – 99 jaar.

Vincent Stapelbroek houdt van mooie verhalen. Een klein jaar geleden vond hij het tijd om een spannend jongensboek te schrijven, een verhaal dat hij zelf graag zou willen lezen. Dat besluit resulteerde in dit avontuurlijke boek, dat natuurlijk ook door meisjes gelezen kan worden!

Tijden Historisch Festival Doorn kunt u dit nieuwe boek kopen en, indien gewenst, laten signeren door de schrijver.


ShieldmaidenShop 

ShieldmaidenShop is een stoere online hobbywinkel met diverse producten in Vikingstijl decoratie voor binnen en buiten het huis. Naast de unieke ‘Little Warrior’ tassencollectie kunt u ook one-of-a-kind Vikingschilderijtjes vinden bij de kraam, gebaseerd op het runeschrift dat de Vkingen destijds gebruikten. Dit naast kaarsen, kaarsenhouders, sieraden, postkaarten, houtgebrande vogelvoederhuisjes en veel meer.

Wilt u zich even weg wanen in het avontuurlijke en spannende Vikingleven? Bent u opzoek naar iets anders voor aan de muur op voor op de vensterbank? Op zoek naar een uniek en zelfgemaakt cadeau? Komt gerust langs bij de kraam van Shieldmaidenshop op Historisch Festival Doorn!


Hannie’s Hakhoning

Hakhoning is een middeleeuws product bestaande uit honing en kruiden. Hannie’s hakhonig maakt deze traditionele lekkernij op ambachtelijke wijze zelf. Naast hakhoning verkoopt ze ook kaarsen van bijenwas, mede en honig van de imker. 


Joyce’ Jewels

Sinds een paar jaar doe ik als hobby aan edelsmeden. Als een enthousiaste geschiedenis- en fantasy liefhebster maak ik met veel plezier zilveren sieraden met Middeleeuwse, New Age, Pagan/Wicca en Fantasyachtige symbolen en thema’s.

Ik maak de sieraden met de hand. Sommige met zilverdraad, andere heb ik uitgezaagd uit een plaatje zilver. Al mijn sieraden hebben dan ook een unieke of bijzondere uitstraling. Het zijn blikvangers die je met plezier zult dragen of cadeau zult geven.

Nieuwsgierig geworden? Kom ze gerust even bewonderen bij mijn kraampje.


Eet!verleden

Historisch kookatelier eet!verleden ontwikkelt producten en organiseert bijzondere kookworkshops, proeverijen en projecten rondom de geschiedenis van eten en drinken. Onze gerechten, producten en activiteiten vertellen op subtiele wijze een historisch verhaal en zijn geïnspireerd op historische bronnen, zoals manuscripten, fresco’s en mozaïeken uit Europa en de Arabische wereld. Wij vinden het  belangrijk om dat op een sfeervolle, speelse én eigentijdse manier te doen. Oftewel: eet!verleden brengt culinaire geschiedenis anno nu.70

De producten die wij maken en op markten aanbieden zijn allemaal gebaseerd op historische recepten en variëren van kruidenmengsels en broodmixen tot jammen en frisse drankjes. Daarnaast bieden wij ook kookboeken en bijpassende starterkits aan, om direct thuis aan de slag te kunnen gaan met prachtige recepten uit de geschiedenis.


Heiko Wein

“Sinds mijn kindertijd ben ik geïnteresseerd in geschiedenis. Een aantal jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en me op de militariaverkoop gestort. Mijn brede aanbod bevat ruwe materialen, oud naaigerei maar ook oude civiele en militaire kleding en accessoires. De meeste spullen zijn origineel, als het namaak is laat ik dat natuurlijk weten. 
Re-enactors of verzamelaars, iedereen kan bij mij vinden wat hij zoekt!