Historische Markt

Kappen Nou!

Volledig in kostuum, maar geen idee wat je met jouw haar aan moet? Altijd al mooie vlechten gewild, maar raken jouw vingers telkens verstrengeld? Kappen nou! Kom gezellig langs voor een mooi kapsel met een historisch tintje.

Giftig

Kom gezellig kijken bij Giftig hoe er vroeger vilt gemaakt werd en wat je er allemaal mee kunt. Misschien kun je zelf wel meedoen in een workshop!

Zwaardenkoning

Zwaardenkoning bas is begonnen als hobbyverzamelaar van verschillende zwaarden en wapens. Hij heeft er veel lol in om op zoek te gaan naar speciale wapens, maar ook om mensen zijn wapens tegen een leuke prijs wat aan te bieden.
“Wat mijn dag op een festival over het algemeen fantastisch maakt is als mensen iets gevonden hebben waar ze echt bij van worden. Regelmatig maak ik mee dat ik klanten heb die na aanschaf van het door hun uitgezochte artikel met een glimlach of zelfs huppelend weg gaan.”
Momenteel heeft de Zwaardenkoning meer dan 1000 artikelen in zijn assortiment van antiek tot nieuw waarvan ongeveer 600 unieke wapens.

Engelen Militaria

Engelen Miliaria zal haar stand uitzetten op Historisch Festijn Vorden. Als je op zoek bent naar militaire emblemen, medailles, brevetten, borstzakhangers ed. van de Marine, Lucht- en Landmacht, kan je terecht bij hun kraam!

Kees en Annelies Verzamelmilitaria

Gepensioneerde docenten Annelies en Kees Moolhuizen hebben door de jaren heen voorwerpen verzameld om tijdens de les te gebruiken, wat tot groot succes heeft geleid en vele positieve reacties van hun leerlingen. Door de jaren heen is hun verzameling van “lesmateriaal” steeds groter geworden en zoeken vele van deze stukken een nieuwe eigenaar.

Annelies en Kees Moolhuizen zullen op Historisch Festijn Vorden hun spullen aan u aanbieden dus voor al uw: legerhoofddeksels, uniformering, sabels, krissen, bajonetten, schoolkaarten, beeldjes, tinnen soldaatjes, oud speelgoed, signaalhoorns, vlaggen, gedenktegels, herdenkingsborden en -vazen, schilderijen, crisisgeld, kruithoorns, trommels, aluminium vliegtuigmodellen, verrekijkers, boeken, illegale- en andere krantjes uit WOll, grote en kleine wandplakkaten, lange boswachters- en militaire pijpen en tabaksblikjes, pukkels en ransels, oude paarden- en koetsenspullen, enz. kunt u terecht bij Moolhuizen Verzamelmiliaria.

Cooper’s Choice

Cooper’s Choice is een eenmanszaak gespecialiseerd in reenactmentkleding en accessoires. Ze maken kleding en leerwerk op maat uit verschillende periodes en verkopen daarnaast bijna alles wat een reenactor kan gebruiken om zijn uniform of pak compleet te maken.

U kunt Cooper’s Choise vinden op Facebook, hun website www.cooperschoice.nl 

Poppy Books

Poppy Books is een (rondreizende) internetwinkel met als specialisme boeken over de militaire geschiedenis ofwel krijgsgeschiedenis. Behalve op internet (www.poppybooks.nl) kunt u Poppy Books vinden op vele evenementen en beurzen.

Native Dutch Clan

De Native Dutch Clan verkoopt handgemaakte producten van hout en leer pagan style, zoals tassen (unieke exemplaren), pendelplaten, dromenvangers, kettingen en orakels met Ierse en Noorse tekens.

Atelier Jody Maakt

Tassenboetiek Trukado

Op het Historisch Festijn Vorden zal Tassenboetiek Trukado haar verschillende handtassen uitstallen. Trukado heeft een bijzondere tas voor elke gelegenheid en elk budget. Van strak design tot lekker stoer, van fantasie tot spookachtig.

Metal Man Ed

Ed Vieveen, ook wel bekend als Metal Man Ed, maakt en verkoopt fantasy- en steampunkartikelen waaronder zwaarden, messen, bijlen, pistolen en wandelstokken. Ook kleding accessoires zoals kroontjes en roemen en stukken pantser. Ed heeft in zijn huis in Waddinxveen ook een ware showroom die ook gebruikt kan worden voor fotoshoots.

Ans Worst

Ans Worst is een jong bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in de verkoop van Droge Hollandse en Franse worsten. Onze droge worsten worden ambachtelijk gemaakt volgens oud recept. Ouderwetse Drentse worsten in 5 smaken. Ringen met smaken als Kruidnagel en Fries, maar ook Italiano, Gyros en Chorizo zijn hardlopers van ons assortiment. Naast de ringen verkopen wij ook de bekende Rotterdammertjes, altijd lekker bij een koud biertje of een goed glas wijn. De Franse harde worsten worden met de hand gemaakt en door onze eigen import voor een nette prijs. Een ruime keuze van 15 tot soms wel 23 soorten. Tevens verkopen we ook de zachtere Spaanse Fuet in minimaal 3 smaken. Kortom een assortiment van rond de 40 soorten om uw favoriet uit te kiezen. Wij heten u graag welkom in onze middeleeuwse kraam waar u altijd wat stukjes worst mag proberen!

Eleoflora

Eleoflora is een kruidenwinkel met een veelzijdig aanbod aan ambachtelijke kruidenproducten. Je kunt bij Eleoflora terecht voor kruidenthee, losse kruiden, kruidenzalf en –olie, en natuurlijke verzorgingsproducten als zeep, massageolie en badzout. Daarnaast is er nog een assortiment aan unieke wierook. Alles is door Eleonora zelf samengesteld en bereid met liefde en zorg.

Kom gerust eens snuffelen aan al die heerlijke geuren die bij ons te vinden zijn!

Woolfashion

Woolfashion’s passie is alpacawol en wilt zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met dit mooie product. Naast dat ze zelf kleding vanuit Peru importeren, fokken ze zelf ook hun eigen alpaca’s. Hun stand is vaak te vinden op natuurfairs en streekmarkten, maar staan speciaal voor ons op het Historisch Festijn Vorden.

Alle producten zijn handgemaakt in Peru, Ecuador, Nepal, India en Portugal, van pure fairtradewol en onze collectie bevat vesten, sjaals, pantoffels, poncho’s, omslagdoeken, sokken en veel meer. Naast alpacawol heeft Woolfashion ook producten van yak- en schapenwol.

Wortel & Cruydt

Bij Wortel & Cruydt kan je gezellig neuzen tussen de kruiden. In het karakteristieke tentje vind je alle ambachtelijke producten die nog met de hand gemaakt worden. Herborist Annabella staat jullie graag te woord en geeft kruidenraad. Je vindt er onder andere zalven en tincturen, maar ook ouderwetse snoepjes, mosterd en spannende magische kruidenproducten. Meestal kan je er ook een miniworkshopje volgen om te leren mosterd maken of een middeleeuws schoonheidsmaskertje met kruiden. Kom gauw langs om alles te proeven, te ruiken en te zien!

 

Van Driel Models

Driel’s Models is een ambachtelijke tingieterij. Ze maken beeldjes van dieren, zoals paarden en honden, maar ook van ridders en soldaten. Ook maken ze hangers en kandelaars, en restaureren ze ook antieke tinnen voorwerpen. De mallen die gebruikt worden voor het gieten, worden met de hand gemaakt van zand, rubber, ijzer, speksteen gips en gestookt op kolen gas of elektra.

Verder is het mogelijk voor kinderen om bij ons de tinnen soldaatjes of ridders te schilderen tijdens het Historisch Festijn Vorden!

Loenasa’s Naturals

Naast dat deze Vikingen hun natuurproducten aan u aanbieden, geven ze ook workshops aan kinderen en of volwassenen (als die dat leuk vinden), vertellen ze graag over wol en hebben ze veel verhalen over vervolgen tijden.

Over the Moon Fashion

Handgemaakte en unieke kleding voor vrouwen en meisjes. Elk kledingstuk is anders en heerlijk te dragen door het rekbare materiaal. Jassen, harembroeken, rokken en jurken, allen in een soort van fantasy-style en prima te combineren met elkaar. Ook kun je bij hun terecht voor de Katwise jassen en vesten.

En zit je maat er niet tussen, geen probleem, Joanna maakt alles op bestelling in jouw maat en favoriete kleuren, van XS tot XXL.

Hannie’s Hakhoning

Hakhoning is een middeleeuws product bestaande uit honing en kruiden. Hannie’s hakhonig maakt deze traditionele lekkernij op ambachtelijke wijze zelf. Naast hakhoning verkoopt ze ook kaarsen van bijenwas, mede en honig van de imker.

Druide

De Druïde laat u kennis maken met de krachten der natuur. De oeroude kennis fascineert nog steeds en brengt mens en natuur samen. Laat u meevoeren in de wereld van de spiritualiteit en eenheid. Voel en maak kennis met de helende energieën en ervaar de verbinding met de aarde, de vrijheid en het respect. Dat alles natuurlijk met een gezonde dosis humor.

Eleoflora

Eleoflora is een kruidenwinkel met een veelzijdig aanbod aan ambachtelijke kruidenproducten. Je kunt bij Eleoflora terecht voor kruidenthee, losse kruiden, kruidenzalf en –olie, en natuurlijke verzorgingsproducten als zeep, massageolie en badzout. Daarnaast is er nog een assortiment aan unieke wierook. Alles is door Eleonora zelf samengesteld en bereid met liefde en zorg.

Kom gerust eens snuffelen aan al die heerlijke geuren die bij ons te vinden zijn!

’t Hopbelletje

Sandra van ’t Hopbelletje heeft een passie voor alcoholische dranken. De eerste brouwexperimenten dateren al van haar jeugd. Ze wist van haar hobby haar beroep te maken en opende een aantal jaren geleden een winkel in Dordrecht met in de kelder een eigen brouwerij. Ze heeft zich gaandeweg gespecialiseerd in Belgische bieren en medes, waarvan ze in de tussentijd al honderden verschillende soorten heeft. Ook heeft ze in haar assortiment eigen honing, honingproducten van andere imkers en accessoires zoals drinkhoorns die ook gebrand kunnen worden met tekening naar keuze. ’t Hopbelletje zal haar wijde assortiment aan dranken uitstallen op Historisch Festijn Vorden.

Klatovsti Poutnici

“Klatovsti Poutnici” bestaat uit Misa Hemalova en Ronald Boelhouwer en ze verkopen lekkere, Tsjechische mede op verschillende evenementen. Tevens verkopen ze natuurlijke garens, houten klompen, warme wollen sokken en wollen dekens op hun kraam. Hun assortiment zal steeds worden uitgebreid op het moment dat ze op hun tochten door de Tsjechische republiek op iets interessants stuiten. Op de klompen na, die oer Hollands zijn, worden al onze producten door hunzelf aangeschaft in Tsjechië.

Bekijk ook hun website: www.klatovsti-poutnici.com

De Marskramers

De Marskramers van Amsterdam trekken het hele land door om hun lekkere Broodkrakelingen te verkopen. Overal waar een festival, boerenmarkt, of jaarmarkt is kan je de Marskramers van Amsterdam tegen komen!

Pagan Ways

Pagan Ways is gespecialiseerd in exclusieve Keltische-, Germaanse-, Viking-, Middeleeuwse- en fantasykleding. Het belangrijkste ingrediënt is onze creativiteit: originele kleding op de markt brengen. We ontwerpen en fabriceren alles zelf: geen twaalf in een dozijn maar exclusieve kleding voor een betaalbare prijs.

Rats Hats

RATS Hats’ hoofdhandel bestaat uit hoeden die te gebruiken zijn van 1560 tot 1815. Deze hoeden zijn halffabricaten die om te bouwen zijn naar tricorns, bicorns en allerhande hoeden die je in die periode maar kan bedenken, maar ook kant-en-klare hoeden. Naast hoeden verkoop RATS Hats ook leer- en aardewerk, potten, pannen en tweedehands kleding uit de 80 jarige oorlog, en hebben ze nog wat boeken te koop.

Syrhona’s Crystals

“Syrhona Crystals” is ontstaan vanuit een hobby. We doen dit met hart en ziel en vinden het heerlijk om te doen en genieten van alle mooie stenen die naar prachtige mensen mogen gaan. Het idee dat we daar dan ook mensen mee kunnen helpen is voor ons een mooie bonus.