Bekijken

Dit was er te bekijken op de 2018 editie!

Entertainment

De sprookspreker baseert zich in zijn vertellingen op oude verhalen, zoals middeleeuwse ridderballades. Diverse verhalen over Karel de Grote en zijn de paladijnen, de Canterbury Tales en Tristan en Isolde staan in het repertoire. Ook vertelt de sprookspreker sprookjes uit vele verschillende landen, van China tot Schotland.
Belangrijke bron van inspiratie zijn eeuwenoude volksverhalen uit de lage landen. Verhalen als ‘De jongen met de gouden haren’, ‘Het rode kasteel’ en ‘De lever van de draak’ worden al eeuwen doorgegeven. De sprookspreker zet deze traditie voort.

De middeleeuwse verhalenverteller werd de sprookspreker genoemd. Hij reisde langs dorpen en steden, naar jaarmarkten en adellijke hoven om zijn verhalen te vertellen.

De moderne sprookspreker doet hetzelfde. Hij reist de wereld rond met een kistje vol met middeleeuwse ridderverhalen, legendes en klassieke sprookjes. Ballades over hoofse liefde, draken en helden, sprookjes over prinsessen en toverkollen, voor ieder verhaal zit er een voorwerp in het kistje.

De leukste middeleeuwse joculator van Nederland is wederom te vinden op het Historisch Festijn Vorden! Alderhandt geeft een leuke en interactieve acrobatische jongleur show voor jong en oud!

 Demonstraties

Vikingen in gevecht

Woeste Vikingen in gevecht tijdens het Historisch Festijn Vorden. Kom ze bekijken om 11.00 op beide dagen!

Middeleeuwse veldslag

Wapengekletter, vliegende pijlen….iedere dag om 12.00 uur op het Historisch Festijn Vorden een middeleeuwse veldslag!

Tachtigjarige Oorlog demonstratie

Komt het zien! Spanjaarden tegen het Staatse leger. De Tachtigjarige Oorlog levendig in actie tijdens het Historisch Festijn Vorden! Op beide dagen om 13.00 laten verschillende groepen zien hoe het eraan toe ging!