Bekijken

 Demonstraties

Woeste Vikings

Woeste Vikingen in gevecht tijdens het Historisch Festijn Vorden. Kom ze bekijken om 11.00 op beide dagen!

Middeleeuwse Veldslag

Bij deze maken we het volgende programma punt bekend van het Historisch Festijn Vorden. Kom genieten van een ware Middeleeuwse veldslag met ridders, piekeniers, boogschutters en kanonniers!

Middeleeuws Fullcontact vechten

De Lions of Steel laten u kennis maken een vrije nieuwe internationale sport: HMB (Historical Medieval Battle), oftewel volcontact vechten in een harnas! Zie het om 13:30 en 15:30!

Tachtigjarige Oorlog veldslag

De Tachtigjarige Oorlog zien, horen en ruiken? Dat kan op 15 en 16 juli! Dagelijks om 13.00 uur voeren verschillende Levende Geschiedenisgroepen een veldslag op zoals deze er vele waren in de periode 1568-1648.

 

Schotse wapentuig

Leuke demonstratie om 12:30 dagelijks op het Historisch Festijn Vorden: Clan MacBran laat in hun demo zien welke wapens er gebruikt werden in de 18e eeuw in Schotland.
Tevens laten zij zien hoe de verschillende wapens gebruikt werden. Van arm tot rijk, de hele maatschappelijke ladder en hun wapens komt voorbij.

 

Entertainment

De Sprookspreker

Kom vooral luisteren naar De Sprookspreker op het Historisch Festijn Vorden op 15 en 16 juli!
De middeleeuwse verhalenverteller werd de sprookspreker genoemd. Hij reisde langs dorpen en steden, naar jaarmarkten en adellijke hoven om zijn verhalen te vertellen.
De moderne sprookspreker doet hetzelfde. Hij reist de wereld rond met een kistje vol met middeleeuwse ridderverhalen, legendes en klassieke sprookjes. Ballades over hoofse liefde, draken en helden, sprookjes over prinsessen en toverkollen, voor ieder verhaal zit er een voorwerp in het kistje.

Professor Bombasticus 

Speciaal bezoek op kasteel Vorden tijdens het Historisch Festijn Vorden! 

De ietwat losgeslagen Professor Bombasticus trekt in het jaar des heren 1500 van stad naar stad met zijn reizend laboratorium. Geheel in dienst van de wetenschap is hij op zoek naar de Steen der Wijzen. Ligt het antwoord verscholen in de vier Aardse elementen? Of ligt het ver weg tussen de sterren en planeten, in het vijfde element, de ether? De professor verteld daar graag over als hij zijn draaiend universum toont. Maar de Steen der Wijzen heeft hij nog niet gevonden. Beter dan maar op Aarde zoeken. Misschien bij de mens? Hij heeft nu een medicijn tegen alle ziektes. Een zeer oud recept dus zou het moeten werken op de patiënt die hij aanwijst uit zijn publiek. In ieder geval wordt de patiënt erg springerig. Dat wijst dan weer naar het hogere. Zou de Steen der Wijzen zich toch tussen de sterren en planeten bevinden? Professor Bombasticus bouwt een machine om mensen de lucht in te laten vliegen. Gaat dat lukken? Nou ja, hoe het ook afloopt? In ieder geval met een knal!

Geniet van leuke act voor jong en oud met het kasteel als decor!