Activiteiten

Dit waren activiteiten tijdens de 2019 editie, aankondigingen voor 2020 volgen binnenkort! 


Riddertoernooi

Een volledig verzorgt Riddertoernooi op de Utrechtse Heuvelrug: Bekijk het tijdens het Historisch Festival Doorn!  House of Wax Entertainment trekt alles uit de kast om zo groots mogelijk een 15de eeuws toernooi te paard levend te maken!

Baroen

Ook aan de jongere bezoekers aan het Historisch Festival Doorn wordt vol op aandacht besteedt! Baroen leert ze het 1 en ander over het Napoleontische soldatenleven!

Middeleeuwse veldslag

Een echte middeleeuwse veldslag! Zie de Hoekse en Kabeljauwse twisten, de strijd tussen bisschop en stad Utrecht tot leven komen met ridders, boogschutters en anders middeleeuws gespuis. Beleef het mee om 12:00!

Middeleeuws dansen

Niet alleen wapengekletter in de arena’s van het Historisch Festival Doorn, maar ook tijd voor vreugde. De Duitse groep Trivium aus Bernau(van helemaal achter Berlijn) laat in de kasteelarena Middeleeuwse dansen zien. En zij nodigen het publiek uit om vooral mee te doen!
De dansen zijn voor het eerst beschreven in de Renaissance, maar het is wel duidelijk dat ze te herleiden zijn op een oudere traditie.

Tachtigjarige Oorlog demonstratie

Hoe je het wendt of keert, het huidige Nederland heeft haar wortels in de Tachtigjarige Oorlog. Deze belangrijke periode slaan we dan ook niet over tijdens het Historisch Festival Doorn! Om 13.00 is een demonstratie ingepland!

Kappen Nou! en “Singing Barber” Bigsby

Toe aan een nieuw kapsel? Ook daar hebben we wat voor! Voor dames én voor heren!

Kappen Nou! 

Volledig in kostuum, maar geen idee wat je met jouw haar aan moet? Altijd al mooie vlechten gewild, maar raken jouw vingers telkens verstrengeld? Kappen nou! Kom gezellig langs voor een mooi kapsel met een historisch tintje. We kunnen vlechten, draaien, opsteken en nog meer kunsten. Alle haarkunst in stijl en sfeer van historie en alle tijden.

Singing Barber Bigsby

Stammende uit de rockabilly muziek scene, is de Singing Barber Bigsby ook aanwezig op Doorn. Het op de stoel zitten bij Bigsby is een waar genot voor de heren. Een knipbeurt of enkel het bijwerken van je baard, geen probleem! En dit alles in rock en roll stijl! 

Romeinse demonstratie

Ave Caesar. Om 15:30 op beide dagen laten Romeinse soldaten kunnen discipline zien tijdens het Historisch Festival Doorn!
Romeinse soldaten uit verschillende Nederlandse groepen zullen de handen ineen slaan om te demonstreren hoe het Romeinse leger er ongeveer in de eerste eeuw na Christus uit heeft kunnen zien. Onder leiding van hun centurio zullen zij diverse demonstraties van formaties geven.

Haagse Schutters

Schieten met een handboog? U heeft het vast wel eens gezien op de TV, in de bioscoop, op vakantie en toen gedacht dat ziet er makkelijk uit, dat kan ik ook.

U heeft nu de kans om het een keer echt te proberen, kom eens kijken bij het Team Haagse Schutters op het Historisch Festijn Vorden.

Het Team Haagse Schutters is daar speciaal aanwezig om u te helpen met de eerste beginselen van het boogschieten. Man, vrouw, kind, linkshandig, rechtshandig of onhandig? Wij hebben voor iedereen een passende boog en we helpen u graag.

Is het makkelijk? Bent u de volgende Robin Hood of Willem Tell? Kom naar het Team Haagse Schutters en laat het ons zien.

Toespraak Aletta Jacobs

“….de dag waarop de vrouw naast de man plaats zal nemen bij het vaststellen van het buitenlands beleid, dat zal ook de dag zijn waarop het doodvonnis uitgesproken zal worden over oorlog als middel om menselijke geschillen te beslechten”, sprak Dr. Aletta Jacobs op 28 april 1917. De groep Dames & Heren van Toen brengt tijdens het Historisch Festival Doorn haar toespraak tot leven!